dijous, 11 de febrer del 2010

29 i 31 de gener: Asassinats de dirigents comunitaris


Assassinats de Pedro Antonio García, dirigent del Sindicato de Trabajadores y Trabajadoras de la Municipalidad de Malacatán, San Marcos, i Santos Cruz Nájera, dirigent comunitari de San Carlos Alzatate


Models de cartes de denúncia amb les adreces electròniques incloses, que podeu enviar a: President Álvaro Colom, Ministerio de Gobernación, Procuradoría de Derechos Humanos i la Comisión Internacional contra la Impunidad en Guatemala (CICIG).

Des de fa uns mesos a Guatemala no s’atura el descarat assetjament contra el moviment popular que lluita per defensar els seus drets pels abusos de transnacionals com Unión Fenosa o la impunitat i la corrupció generalitzada. Després dels assassinats dels dirigents sindicals i comunitaris Víctor Galvez l’octubre de 2009 i d’Evelina Ramirez el 13 de gener, ara se sumen dos nous assassinats que s’emmarquen en la política de confrontació directa amb les justes reivindicacions de les comunitats i dels seus líders.

El 29 de gener assassinaven Pedro Antonio García, dirigent del Sindicato de Trabajadores y Trabajadoras de la Municipalidad de Malacatán, San Marcos, i el 31 de gener assassinaven Santos Cruz Nájera, dirigent comunitari de San Carlos Alzatate, en lluita per la corrupció generalitzada al municipi.

Des de l’Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala hem elaborat un model de carta adreçada al president de la república de Guatemala, al ministeri de Gobernació, al Procurador de Drets Humans i a la CICIG per denunciar aquests fets intolerables. Si voleu enviar també aquestes denúncies, al model de carta hi trobareu els correus electrònics per enviar-les. Us agrairem si podeu enviar també una còpia al Frente Nacional de Lucha: estamosdefrente@yahoo.es